Somen käyttö

Käytän itse sosiaalisen median kanavina Facebookia, Twitteriä, Tumblria,Youtubea,whatsuppia ja Instagramia. Käytän paljon aikaa uuden tiedon löytämiseen, visuaaliseen viihtymiseen ja kommenttikenttien tarkkailuun. Facebookissa saatan joskus keskustella kaverien kanssa ja whatsuppissa. 

Someriippuvuutta aiheuttavia tekijöitä on esimerkiksi uuden informaation tarve, itsensä viihdyttäminen,kavereiden kanssa oleminen ja pelaaminen. Some on täynnä erilaisia videoita, joita on hauska katsella ja joiden katselua ei halua lopettaa. Myös erilaisia pelejä varsinkin Facebookissa on paljon ja jokaiselle sopivia. Myös aktiivinen toiminta kuten päivitysten tekeminen tai trollaaminen voivat olla hauskaa viihdettä ja aikaa vievää toimintaa.

Vihapuhetta voisi nimittää myös kiusaamiseksi. Kiusaamisen tarkoituksena on tuottaa mielipahaa toisille ihmisille välittämättä seurauksista. Vihapuhetta esiintyy varsinkin Twitterissä mutta myös Youtubessa ja Facebookissa. Vihapuhe voi olla rasismia, ilkeilyä, nimittelyä tai muuta vastaavaa. Vihapuhe aiheuttaa yksityishenkilöille henkistä kipua ja  mahdollisesti työkyvyttömyyttä. Yritykset saavat vihapuhetta omista toimistaan esimerkiksi liittyen ukrainan sotaan tai seksuaalivähemmistöjen asemaan. Somessa esiintyvä vihapuhe saattaa pelästyttää yrityksiä ja sulkemaan ne keskustelualueet tai kenties hankkimaan moderaattorin. Mahdollista on myös, joskaan ei todennäköistä, että yritykset taipuvat somen painostuksen alla.

Comments

Popular posts from this blog