Kuvien ja videoiden käyttö

Kuvien ja videoiden tavoitteena on elävöittää viestiä sosiaalisessa mediassa. Niillä pyritään herättämään kiinnostusta ja sitouttamaan katsojat seuraamaan yritystä jatkossakin.Kuvilla ja videoilla pyritään myös kasvattamaan tuotteiden myyntiä ja lisäämään yrityksen positiivista brändiä. Kuvien ja videoiden käytössä täytyy muistaa mitä kanavaa käytetään. Videoiden tekeminen Youtubeen on eri asia kuin Facebookiin tai TikTokiin. Videoiden tekemisessä täytyy ottaa huomioon esimerkiksi kesto, kohderyhmä sekä käyttötarkoitus. Kuvien kohdalla täytyy miettiä muun muassa käyttöoikeuksia, muokkauksia, tavoitetta sekä julkaisuajankohtaa ja alustaa. Ylipäätään sekä kuvien että videoiden tulisi palvella käyttötarkoitusta. Sisältöjen tulisi olla relevantteja, muotoilujen ja ominaisuuksien selkeitä ja tekstien/puheen ymmärrettäviä ja kiinnostavia.
Sokos käyttää laadukkaasti kuvia instagramissa. Värit ovat selkeitä ja vaihtelevat. Julkaisuja tuotetaan säännöllisesti. Hashtageja hyödynnetään teksteissä. Miinuksena olkoon se, että tekstit ovat liian pitkiä. Instagram videot ovat lyhyitä ja napakoita ja informatiivisia. Videoitakin tuotetaan säännöllisin väliajoin. 

Fonectan instagramilla on hyviä lyhyitä kuvailevia tekstejä videoiden ja kuvien alla. Hashtageja hyödynnetään hyvin. Fonecta tuo esille omia toimintatapojaan ja inhimillistää yritystä. Osa IG videoista on sen verran pitkiä, että on hyvä kysyä niiden sijaintia. Ne voisi aivan hyvin pistää YouTubeen katsottavaksi. Kuvissa hyödynnetään selkeitä väriyhdistelmiä ja instagramissa myös esitellään muita toimintoja kuten podcasteja.

Comments

Popular posts from this blog